de eerste loodjes...
Door: Nanda
Blijf op de hoogte en volg Nanda en Milan
19 Mei 2008 | Duitsland, Koblenz
Het vertrek was erg emotioneel, echt een heel vreemd gevoel om zo te vertrekken. De eerste kilometers reden we een beetje in een roes, zijn we niks vergeten???, hoe zal dat zjin zolang van huis??, Het leuke van je wereldreis thuis beginnen is dat het eigenlijk begint als een fietsvakantie als alle anderen. De eerste dag was het erg mooi weer en fietsten we tot bij Nijmegen. De tweede dag zijn we richting
Venlo gefietst. We moetsen regelmatig de Maas over met een pontje, wat nog niet zo makkelijk is: als men in Limburg zegt dat het pontje uitvaart, wil dat blijkbaar zeggen dat het buiten bedrijf is. Zaterdag zijn we langs de Roer gefietst, en begonnen de eerste heuvels. Zondag zijn we via de uitlopers van de Eiffel in het Rijndal aangekomen. Halverwege zagen we een kasteel met schitterende torens (met echte kantelen!), dus wij het stadje in om de ingang te zoeken. Van dichtbij bleek het kasteel nogal tegen te vallen: Iemand vond blijkbaar het kasteel een mooie basis van zijn bedrijfje en had er aan beide kanten loodsen aangebouwd en zijn wagenpark ervoor gezet. De loodsen waren vervallen met kapotte ramen en graffiti enal. Een bizar gezicht...
Vanaf vandaag is het weer mooi weer (de afgelopen 3 dagen was het niks). We gaan nu een paar dagen langs de Rijn fietsen. Hier zijn erg veel vakantie fietsers, maar als we zeggen wat ons plan is worden we toch wel vreemd aangekeken. We hebben vandaag maar een halve dag gefietst om ook Koblentz nog te bekijkenen en om een beetje bij te komen. Het is toch zwaar inene de hele dag fietsen.... We hebben nu bijna 400 km op de teller. De fotos (al hebben we er nog niet zoveel) komen later hopelijk nog. Heel veel liefs van Milan en Nanda
19 Mei 2008 - 16:39
Ivor:
Heej kanjers!
Lekker bezig zo hoor ik, dat schiet al lekker op. Toch geloof ik echt dat je met de auto sneller gaat. :-p
Leuk dat jullie zo van je laten horen, groetjes, Ivor en Astra.
ps: ik lees een boek, In de ban van de Ring, als jullie terugkomen wil ik het uit hebben.
doeg!
19 Mei 2008 - 17:05
Helwin:
Goed hier een eerste update te zien nu jullie echt vertrokken zijn!
400km in vijf dagen, da's een mooi gemiddelde. Jullie nemen toch wel een beetje "vrij" in 't weekend he? -
19 Mei 2008 - 18:09
Linda:
Is toch wel spannend om alles voor zo'n lange tijd achter te laten... (Vond ik in ieder geval wel.) Maar zo te horen bevalt het jullie wel. Ik krijg er ook weer de reiskriebels van als ik jullie verhalen lees. -
20 Mei 2008 - 08:55
Donny En Joan:
Alle respect voor die eeste 400 km jammer dat het weer het nogal liet afweten maar na regen komt altijd zonneschijn en daar fietsen jullie naartoe. Zeer begrijpelijk dat men jullie vreemd aankijkt bij het horen van jullie plan, het is me nogal wat dat uitje van jullie.
Maar als er toch een klink in de kabel komt is Ivor volgens mij binnen no-time bij jullie.
Dikke kus Donny en Joan -
20 Mei 2008 - 12:04
Tristan:
Kijk eens aan, al in de buurt van Koblenz! Dan ben je zo in Italië ;-)
Goed om te horen dat alles nog voorspoedig verloopt en denk maar zo, je hebt geen enkele druk om binnen een bepaalde tijd ergens te zijn. Geniet er dus maar van (zeker van het weer wanneer het mogelijk is). Ik zie de foto's graag op de site komen. Nu het nog enigzins gemakkelijk is op internet te komen, moeten jullie dat maar veel doen.
Groeten en nog veel succes & plezier! -
20 Mei 2008 - 19:55
Juliane:
Hey dr. Milan en Nanda,
een goed begin is het halve werk zou ik zeggen. Nu nog de rest van de 10.000 km... Heel veel succes en plezier.
Misschien kom je nog langs Erfurt. Doe ze de groeten dan!
Groetjes -
21 Mei 2008 - 19:26
Mirjam:
Wowie! 400 kms al:) dat gaat lekker, nog even en jullie hebben een superconditie. Vandaag is het wel mooi weer hier, bij jullie ook?
Heel veel plezier en moge de banden-god jullie welgezind zijn ;) -
21 Mei 2008 - 19:33
Anke:
So he! Jullie zijn al ver! Hoe zien de billen eruit? ;-)